SAMBUTAN JUBLI BUAH PUKUL LIAN KE-121 TAHUN


( 5hb Januari 1897 - 5hb Januari 2018 )

Monday, July 11, 2011

Family Lian Padukan Shah Alam
Bismillahirahmanirahim..

Bersyukur kehadrat Allah s.w.t berkat doa & restu Guru-guru & sahabat saya kini Lian Padukan ranting Shah Alam semakin aktif menerima kehadiran adinda-adinda pelatih baru. Ada yang datang selepas menonton IpMan ada yang datang kerana Ong Bak..yang terbaru ada yang datang kerana KL Gangster..ada juga datang selepas dibuli rakan sekerja & sekelas..ada juga datang selepas bosan dengan gaya beladiri yang sama..pelbagai alasan diberi semasa sesi interview dijalankan...1001 alasan mengapa mereka mencari Lian Padukan.

Ada juga adinda yang datang umpama tuisyen sebelum menghalus dengan Pengerusi KL/Selangor kerana bimbang berasa rugi tak dapat menghayati apa yang diberi oleh beliau..apa jua alasan anda ke Shah Alam..Belajarlah bersungguh-sungguh kerana ia untuk anda sendiri gunakan.

Belajar Buah Pukul amnya Lian Padukan khasnya harus sentiasa berlatih sparring & brawling selain silibus-silibus yang ada bagi memantapkan & memaksimumkan tahap semangat juang,skil tempur anda serta helah.Buah-buah terbitannya sentiasa berubah-ubah sesuai dengan situasi & pengalaman petarung itu sendiri.Fancy boleh tapi jangan tinggal asasnya.Pegang asasnya terbitlah fancynya..Itulah yang sentiasa ditekankan oleh guru-guru saya.Jutaan Terima kasih semua cikgu-cikgu Lian Padukan khasnya kepada Kekanda Nasrul, Yang Dihormati Cikgu Nur Azhar (Kapar),Yang Dikasihi Guru Dr. Shahruddin a.k.a Dr. Din Misai dan tidak dilupakan Mahaguru Dr. Hj Mohammed Hasyim Hj Salleh.

"Sediakan Payung Sebelum Hujan agar bila Hujan Agar Hanya Kena Pada Tempat-Tempatnya Tidaklah Kuyup"

No comments: